header7.jpgSzeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy sportorvosi vizsgálatra minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges!

A sportorvosi alkalmassági vizsgálatra időpontot kérni a 06-1/488-61-20-as telefonszámon, az elojegyzes@osei.hu címen lehet, illetve regisztráció és bejelentkezés után a weboldalunkon.

Az olimpiai válogatott keretek sportolóinak vizsgálatára előjegyzés az Olimpiai Rendelőben személyesen, vagy a 06-1/488-61-22-es telefonszámon történik.

Egyéb szakrendelésekéinkre történő előjegyzésre, kérem látogasson el a Betegelőjegyzés oldalunkra.
Az OSEI vezetősége

PostHeaderIcon Üdvözlöm az Országos Sportegészségügyi Intézet honlapján!

sportkorhaz

Engedje meg, hogy néhány szóban bemutassam Intézetünket.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet – ismertebb nevén a Sportkórház - az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában működő Intézet, mely gyógyító-megelőző, szervezési-módszertani, irányító, továbbképző és tudományos-kutató tevékenységet végez a magyar sportegészségügy területén.

1952-ben alapították, így már több mint 60 éve végez a sportolók számára létfontosságú egészségügyi ellátásokat. Intézetünk az ország egyetlen sport-specifikus intézménye, mely gyönyörű természeti környezetben, műemléképületekben működik.

Magyarország legkvalifikáltabb és legtapasztaltabb szakorvosi és szakdolgozói gárdája várja nagy szeretettel az egészséges, a beteg és a sérült sportolókat, valamint minden kedves pácienst, aki hozzánk fordul.

Munkánk alapját képezik az Országos Sportegészségügyi Hálózat által végzett sportorvosi alkalmassági- és szűrővizsgálatok, valamint a Válogatott Kereteket Ellátó Szolgálat tevékenységében résztvevők is.

Jelentős fontosságú az olimpiai- és paralimpiai kerettagok számára gyors egészségügyi koordinációs segítséget nyújtó OSEI Call Center működése.

A sportegészségügyi tevékenységet kiegészíti a 25 szakmát felölelő járóbeteg-szakellátásunk, a sportsebészeti fekvőbeteg osztályunk, valamint a mozgásszervi rehabilitációs osztályunk.

Remélem, hogy az Önök töretlen bizalma révén Intézetünk újra a régi „fényében” ragyoghat és kiválóan végzett szakmai munkánk alapján büszkék lehetünk országunk sportegészségügyi ellátására, illetve annak központi intézetére!

Dr. Soós Ágnes, főigazgató főorvos

 

PostHeaderIcon Kampány indult a tiszta kórházi wc-kért

A tiszta és kulturált kórházi mosdókért indítottak kampányt ismert arcok és ismert hangok. Fodor János ötletgazda hívó szavának és számos önkéntes gyártónak, támogatónak és adományozónak köszönhetően festenek, csempéznek takarítanak, újraépítik a mosdót ismert újságírók, színészek, sportolók, akik azt mondják, Magyarországon olyan gyalázatos állapotban vannak a kórházi mellékhelyiségek, hogy ez ellen tenni kell.

Bővebben...

 

PostHeaderIcon MOB Fair Play Bizottságának Hírlevele

Tisztelt Olvasó!

Örömömre szolgál, hogy a MOB Fair Play Bizottságának hírlevelét ajánlhatom figyelmébe. Minden olyan kezdeményezés, ami az olimpiai eszmét és a Fair Play szellemiséget népszerűsíti, meggyőződésem, hogy közelebb visz egy jobb, élhetőbb világhoz.

A Fair Play a sport alapja, ami nélkül lehet, de nem érdemes versenyezni. Minden egyes sportoló, legyen élversenyző, vagy szabadidős, akkor válik igazi sportemberré, ha szemléletében, zsigereiben hordozza a Fair Play szellemiségét.

A Magyar Olimpiai Bizottság egyik legrégebbi szakbizottsága a Fair Play Bizottság. Évről évre kiemeli és kitünteti azokat a sportolókat, akik tetteikkel példát mutatnak a többi versenyzőnek és környezetüknek. Bízom benne, hogy egyre több pozitív esetről hallunk majd és adhatunk hírt róluk a közeljövőben.

Ezúton ajánlom szíves figyelmükbe ezt a kiadványt és a benne foglalt Fair Play híreket.


Borkai Zsolt
Elnök
Magyar Olimpiai Bizottság

 

HÍRLEVÉL MEGTEKINTÉSE

 

 

PostHeaderIcon Kitüntetések és szakmai díjak az ünnepen

Kitüntetések, és szakmai díjak március 15-e, a nemzeti ünnep alkalmából.


Magyarország köztársasági elnöke - a miniszterelnök előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15., az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából

Bővebben...

 

PostHeaderIcon Kezdődik a világ legdrágább olimpiája

Szocsiban ma megnyílik a XXII. téli olimpia, amit a rendezők az új Oroszország bemutatkozásának szánnak, de a kép nem egyértelműen kedvező.
Oroszország 51 milliárd dollárt költött a téli olimpia infrastruktúrájának létrehozására és az esemény megszervezésére, ez több, mint amennyit az összes eddigi téli olimpiára együtt költöttek. Ettől nem pénzbeli nyereséget, de még megtérülést sem várnak, a cél Oroszország képének vonzóbbá tétele a világ számára. Ezt azonban nem segítik a nagy esemény körül kibontakozó kisebb-nagyobb botrányok.

Bővebben...

 

PostHeaderIcon Állami kitüntetéseket adott át a miniszter

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket adott át.

Azok az igaz tettek, amelyek jutalma önmagában van. Amikor nem az elismerés motiválja az embert. Kitüntetést adni akkor jó és hiteles, ha mögötte közösség, és közösségi akarat áll. Egy kitüntetés ugyanis maga a társadalom értékrendjének formálása. Nagy felelősség azok számára, akik adják, és nagy felelősség azok számára, akik kapják, hiszen példaképeket teremt – mondta beszédében Balog Zoltán a budapesti Művészetek Palotájában március 15-én rendezett ünnepségen.

Bővebben...

 

PostHeaderIcon In memoriam Szalka András

Hatalmas veszteség érte a magyar orvostársadalmat. Életének 73. évében meghalt Szalka András dr., a Szent László Kórház nyugalmazott orvos igazgatója, osztályvezető főorvosa, a hazai infektológia kimagasló szaktekintélye.
Részletek Dr. Petrovicz Edina (Szent László Kórház) és Dr. Rókusz László (Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság) emlékezéséből:

„Több évtizeden keresztül fejtette ki áldozatos munkáját a fertőző betegségek elleni küzdelemben és a fertőző betegségek országos szintű ellátásában, gyógyításában. Orvosegyetemi tanulmányainak elvégzését követően 1966. október 1-től – megszakítás nélkül – a budapesti Szent László Kórházban dolgozott (belgyógyászat, infektológia szakvizsgát, háziorvosi licencvizsgát tett); innét ment nyugdíjba 2005. január 01-én. 1990–től a kórház egyik meghatározó vezetőjének számított. 1990–1994 között a kórház tudományos és oktatási igazgatóhelyettese, majd 1995. szeptember 1-től 9 éven át a Szent László Kórház orvosigazgatója volt nyugdíjba vonulásáig.

Bővebben...

 

PostHeaderIcon Dr. Székely Gabriella emlékére

Nagy veszteség érte az Országos Sportegészségügyi Intézetet, a sportorvos kollégákat. 2013. október 3-án elhunyt Dr. Székely Gabriella a sportegészségügyi ellátás sportorvosa.
Dr. Székely Gabriella 1927. május 21-én született Tokodon.
1950. június 6-án szerzett tanári diplomát a Testnevelési Főiskolán. Úszó, röplabda edzői, tenisz játékvezetői tanfolyamot végzett, vitorlázó repülésben „B” fokozatot ért el. 2 évig tanított, edzősködött vidéken, majd a Testnevelési Főiskola Orvostudományi Tanszékén tanársegédi állást vállalt.
4 évi munka után továbbfejlődése érdekében beiratkozott a Budapesti Orvostudományi Egyetemre általános orvosi diplomát 1961. május 25-én szerzett. 1966-ban szakvizsgázott sportorvostanból.
1961. július 03-tól 2004. december 31-ig dolgozott az Országos Sportegészségügyi Intézetben sportorvosként az I. belgyógyászati osztályon, kutatóban és ambulancián. 1974-től 1977-ig a Szervezési Módszertani Osztály megbízott vezetője. 1977-től a Sportorvosi Ellenőrzési Osztály vezetője. Az osztályvezetői feladatai mellett 1990-től a Szervezési és Módszertani Osztály ellátására mint főigazgató helyettes, területi igazgató kapott megbízást. Nyugdíjba vonulása után is aktívan részt vett az Országos Sportegészségügyi Intézet feladatainak ellátásában.
Sportorvosként több társadalmi szervezetnek volt tagja: Magyar Sportorvosi Társaság vezetősége, Magyar Pedagógiai Társaság Testnevelési Szakcsoport vezetősége, Magyar Úszó Szövetség elnöksége, M:M. Gyógytestnevelési Szakbizottsága, „Testnevelés tanítása” c. folyóirat szerkesztőségének volt a tagja.
Különböző előadásokat tartott az úszóknál orvosi vizsgálatokról, magaslati edzőtáborozásról, úszók versenyre való sportorvosi felkészítésről, komplex terheléses vizsgálatokról.
1980-ban „Magyar Népköztársaság Sportérdemérem” ezüst fokozat állami kitüntetést kapott, majd 1982-ben „Kiváló Munkáért” Egészségügyi Miniszteri kitüntetésben, ugyancsak 1982-ben sporttevékenységéért „Dalmady Emlékérem” kitüntetésben, 1988-ban „Magyar Népköztársaság Sportérdemérem” arany fokozat állami kitüntetést kapott, 1994-ban „Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje” elismerésben részesült.

Fájó szívvel búcsúzunk kedves kollégánktól.

Országos Sportegészségügyi Intézet